Autumn Reads

10:42:00 π.μ.

Σας έχω ήδη ποσό αρέσει το Halloween , όποτε σκέφτηκα να προτείνω μερικά βιβλία για να σας μεταδώσω την διάθεση μου.. εντάξει δεν θα είναι όλα τρομακτικά το υπόσχομαι..

Θέλω όμως τόσο πολύ να σας βάλω στο κλίμα! Its spooky season after all

Διαβαστε ακουγοντας αυτο: 


1.       Harry Potter

Όλοι ξέρουμε τον Harry, σίγουρα από τις ταινίες, έχει μαγεία έχει περιπέτεια , και για άλλη μια φορά, σίγουρα στο βιβλίο περιγράφεται καλυτέρα η ιστορία από ότι στην οθόνη…



2.       Dracula

Ποιος δεν ξέρει την ιστορία του δράκουλα; Όσοι δεν την γνωρίζετε σας προτείνω να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο , που είναι από τα πλέον κλασικά..



3.       The night circus

Το τσίρκο φτάνει χωρίς προειδοποίηση. Δεν προηγούνται ανακοινώσεις. Είναι απλά εκεί, όταν χθες δεν ήταν. Μέσα σε ασπρόμαυρες ριγέ καμβά σκηνές είναι μια εντελώς μοναδική εμπειρία γεμάτη εκπληκτικές εκπλήξεις. Ονομάζεται Le Cirque des Rêves και είναι ανοιχτό μόνο τη νύχτα.Αλλά πίσω από τα παρασκήνια, ένας έντονος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη - μια μονομαχία μεταξύ δύο νέων μάγων, της Celia και του Marco, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από την παιδική ηλικία ρητά για το σκοπό αυτό από τους  εκπαιδευτές τους. Χωρίς να το γνωρίζουν, αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μόνο ένας μπορεί να μείνει όρθιος και το τσίρκο είναι μόνο το στάδιο για μια αξιοσημείωτη μάχη φαντασίας και θέλησης. Παρά τους εαυτούς τους, ωστόσο, η Celia και ο Marco  ερωτεύονται  - μια βαθιά, μαγική αγάπη που κάνει τα φώτα να τρεμοπαίζουν και το δωμάτιο να ζεσταίνεται. Αληθινή αγάπη ή όχι, ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει, και οι μοίρες όλων των εμπλεκομένων, από το καστ των έκτακτων ερμηνευτών τσίρκου έως τους προστάτες, κρέμονται από ένα σχοινί , αναστέλλονται τόσο επισφαλώς όσο και οι τολμηροί ακροβάτες.Αυτό το μυθιστόρημα, γραμμένο σε πλούσια, σαγηνευτική πεζογραφία, είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και την καρδιά.



4.       Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

 

Ένα μυστηριώδες νησί. Ένα εγκαταλελειμμένο ορφανοτροφείο. Μια παράξενη συλλογή από περίεργες φωτογραφίες. Περιμένει να το ανακαλύψετε στο σπίτι της Miss Peregrine για Peculiar Children, ένα αξέχαστο μυθιστόρημα που συνδυάζει τη φαντασία και τη φωτογραφία σε μια συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Καθώς μας περιγράφει την ιστορία. Μια τρομακτική οικογενειακή τραγωδία προκαλεί τον δεκαεξάχρονο Jacob να ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί στα ανοικτά των ακτών της Ουαλίας, όπου ανακαλύπτει τα συντρίμμια των ερειπίων του σπιτιού της Miss Peregrine για τα ιδιαίτερα παιδιά. Καθώς ο Jacob εξερευνά τα υπνοδωμάτια και τους διαδρόμους του, καθίσταται σαφές ότι τα παιδιά της Miss Peregrine ήταν κάτι περισσότερο από περίεργα. Μπορεί να ήταν επικίνδυνα. Μπορεί να  τα έχουν σε καραντίνα σε ένα έρημο νησί για καλό λόγο. Και κατά κάποιο τρόπο –μάλλον αδύνατο - μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί.


 

 

5.       A movable feast

Φθινόπωρο στο Παρίσι, 1957, o Ernest Hemingway Μας μεταφέρει υπεροχές εικόνες και γεύσεις , τι σημαίνει να είσαι νέος, και φτωχός συγγραφέας το 1920:  Τρία χρόνια μετά  τον 1 παγκόσμιο πόλεμο και στην αρχή της αλλαγής  του πολιτιστικού τοπίου της Ευρώπης: ο Μπρακ και ο Πικάσο πειραματίζονταν με κυβιστική μορφή. Ο Τζέιμς Τζόις, που ζούσε μακρά σε αυτοπροβαλλόμενη εξορία από την πατρίδα του στο Δουβλίνο, μόλις ολοκλήρωσε τον Οδυσσέα. Ο Gertrude Stein θεωρούσε τον νεαρό Ernest μέλος του une gneration perdue. και T.S. Ο Eliot ήταν υπάλληλος τράπεζας στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ο νέος-αδημοσίευτος νεαρός συγγραφέας συγκέντρωσε το υλικό για το πρώτο του μυθιστόρημα «The Sun also Rises» και τα επακόλουθα αριστουργήματα που ακολούθησαν.

Μεταξύ αυτών των μικρών, ανακλαστικών σκίτσων είναι αξέχαστες συναντήσεις με τα μέλη του κύκλου καλλιτεχνών και συγγραφέων του Χέμινγουεϊ, μερικοί επίσης πρόθυμοι να επιτύχουν φήμη και δόξα, άλλοι να πέσουν στην αφάνεια. Και εδώ είναι μια πρόκληση του Παρισιού που ο Χέμινγουεϊ γνώριζε ως νεαρός - ένας χάρτης που σχεδιάστηκε με την ξεχωριστή πεζογραφία του στους δρόμους και τις καφετέριες και τα βιβλιοπωλεία που αποτελούσε την πόλη στην οποία, ως νέος συγγραφέας, μερικές φορές αγωνιζόταν ενάντια στο κρύο και η πείνα κοντά στη φτώχεια, έδιωξε τις δεξιότητες της τέχνης του.



4. Ανεμοδαρμένα Ύψη

 

Η Εμιλυ Μπροντε, μας εξιστορεί την ιστορία αγάπης, μεταξύ της Catherine Earnshaw και του Heathcliff, του ορφανού αγοριού που ο πατέρας της υιοθέτησε και έφερε στο Wuthering Heights όταν ήταν παιδιά. Ενώ η Catherine δένεται με τον Heathcliff  ο αδελφός της Hindley δείχνει να τον περιφρονεί. Ο Heathcliff διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη που νιώθει για την Catherine και την οργή και ταπείνωση την όποια νιώθει, Μην αντέχοντας άλλο, Φεύγει για 3 χρόνια. Κατά την διάρκεια της απουσίας του, η Catherine, έχει πλέον παντρευτεί αλλά η βασανισμένη της κάρδια ανήκει στον Heathcliff ο όποιος έχει πλέον γυρίσει έτοιμος για να εκδικηθεί. 


🎃

 

You Might Also Like

0 σχόλια

Από το Blogger.

Followers