Φανουρόπιτα

7:14:00 μ.μ.

Hello...
Όταν αγχώνεσαι για υποχρεώσεις που τρέχουν (δεν είχα άλλη λύση!!χαχαχα) ή απλά θες να φας κάτι γλυκό φτιάχνεις φανουρόπιτες κατάλαβες; Και εγώ ως αχόρταγη δεν έφτιαξα μια – δεν έφτιαξα δυο – έφτιαξα τρεις φανουρόπιτες τον μηνά Ιανουάριο και του δώσαμε και κατάλαβε. Χαλάλι οι αλλεργίες και τα κιλά που έβαλα χαλάλι. 
Πριν σας παρουσιάσω την συνταγή να πω , ότι έψαχνα για συνταγή φανουρόπιτας για μέρες πριν τελικά βρω αυτήν, γιατί ούτε η μητέρα μου είχε γραμμένη κάπου την συνταγή, αλλά ούτε και κάποιος συγγενής μας ξέρει να κάνει φανουρόπιτα. Και η αλήθεια ήταν, ότι δεν ήταν εύκολο να βρω συνταγή χωρίς σταφίδες. Αφού δεν μας αρέσουν κιόλας. Φυσικά πείραξα την συνταγή ανάλογα με τα θέλω μου. Γιατί στο κάτω - κάτω ήθελα να φάω χαχαχαχα




  • 375 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 375 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)
  • 300 γρ. ζάχαρη (ή 1,5 περίπου κουταλάκι υγρή stevia)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (έβαλα λίγο παραπάνω)
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μιξερ την ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο και τα 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού.
κοπανάμε τα καρυδιά να γίνουν ψίχα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ (όπως έκανα εγώ για ευκολία)
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού που μας περίσσεψε και έπειτα τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την κανέλα, τα καρύδια και χτυπαμε στην χαμηλή σκάλα.
Αφού ρίξουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι το προσθέτουμε σιγά μέσα στο μείγμα μας ανακατεύοντας στη χαμηλή σκάλα του μίξερ.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, διαστάσεων 25x30 εκ. ή  ένα μικρό πυρέξ  και έπειτα ψήνουμε το μείγμα μας για 1 ώρα.
Αφού ετοιμαστεί, την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πάνω στη σχάρα. 
Όταν η φανουρόπιτα κρυώσει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.

Καθ’ολη την διάρκεια της παρασκευής της φανουρόπιτας, έλεγα και αυτήν εδώ την ευχή
Και πριν την βάλω στο φούρνο σχημάτισα ένα σταυρό και την σταύρωσα επίσης όταν μπήκε στο φούρνο να ψηθεί.
Περιττό είναι να πω ότι εξαφανίστηκαν έτσι; και τώρα που το σκέφτομαι, θέλω να ξανά φάω αλλά οχιιιιιιιιιιιι οχιιιιιιι

Εσείς άμα την φτιάξετε να μου πείτε εντυπώσεις.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Γεια στα χέρια σου!
    Η φανουρόπιτα, λέει η παράδοση, πρέπει όταν φτιάχνεις, να την πηγαίνεις στην εκκλησία να τη διαβάσει ο παπάς και μετά να την μοιράζεις και ουχί να την τρως μόνη σου!
    Γι αυτό στείλε μου 5, 6, 7 κομματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

Followers