Σολωμος με σπανακι
1:22:00 μ.μ.Νομίζω ότι τελειοποίησα τον Σολωμό..
Είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια, μαζί με τον γαύρο όποτε λέω να σας πω μια συνταγή
με Σολωμό που έφτιαξα τελευταία και μου άρεσε.
Υλικά
Σολωμός (τα τεμάχια πάνε αναλογικά με τα άτομα που θα φανέ ε!! αν και εγώ
την συνταγή σας την δίνω για 2 άτομα .) (πρόσθετε ή αφαιρείτε κατά βούληση)
1 κσ λαδί
250 γραμμ. Σπανάκι
½ λεμόνι, χυμό
2 κσ κρεμ φρες
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση :
Σε ένα
τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και
μαγειρεύουμε το σολομό για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφί
χρώμα και να ξεκολλάει εύκολα. Μεταφέρουμε το Σολωμό σε ένα πιάτο, στο ίδιο
τηγάνι βάζουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε 1-2 φορές να μαραθεί. Το βγάζουμε από
το τηγάνι και το τοποθετούμε στο πιάτο, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε κρεμ φρες και λεμόνι και ανακατεύουμε προσέχουμε να μη βράσει θέλουμε απλά να ζεσταθεί.
Περιχύνουμε τον Σολωμό και απολαμβάνουμε. Εγω το συνόδεψα και με καροτακι βραστό,
γιατί κάνουμε και μια διατροφή χαχαχα
0 σχόλια