Μια εβδομάδα χωρίς Social Media

10:00:00 π.μ.



Δευτέρα
Η αρχή ήταν δύσκολη… Πολύ δύσκολη. Γιατί πάντα θα βρεθεί κάτι που θα θέλεις να σχολιάσεις ή κάτι που θα σε εκνευρίσει και θα θέλεις να το πεις προς τα έξω σε αυτόν τον άγνωστο που ίσως ταυτιστεί λιγάκι μαζί σου. Σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι εάν έχεις εθιστεί  , εάν τελικά το τηλέφωνο είναι η προέκταση του χεριού σου; Η μήπως όχι;
Τρίτη
Έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να twittarei κυρίως, τον εκνευρισμό που ένιωθα στην δουλεία. Το να μην έχω πρόσβαση σε αυτά για μια εβδομάδα, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να βρω άλλους τρόπους να διαχειριστώ τον εκνευρισμό μου.
Τέταρτη
Την τέταρτη πήγα για έναν καφέ με μια φίλη, η όποια με ρώτησε πως αντέχω και δεν θέλω πχ να βγάλω φωτο τον καφέ μας, ή να πω δυο λόγια για το μέρος το όποιο βρισκόμαστε.
Της εξήγησα ότι, γενικότερα είναι φορές που αισθάνομαι ότι δεν τα θέλω και μακάρι να μην υπήρχαν στη ζωή μας. Γιατί έτσι απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο, αυτό που κάνουμε, οτιδήποτε  είναι αυτό. Το ότι παίρνουμε likes στα σοσιαλ δινει ένα σημα στον εγκέφαλο επιβεβαίωσης για εμάς.
Πέμπτη
Ήμουν και είμαι ακόμα δηλαδή πολύ προσεκτική για το τι θα μοιραστώ για την ζωή μου είμαι αυτό που λέμε a private person. Αυτό που πρόσεξα  είναι ότι τα περισσότερα που ποστάρω εγώ έχουν να κάνουν με τον εκνευρισμό μου σε κοινωνικό επίπεδο για τα πάντα.
Τα προσωπικά ευτυχώς παραμένουν προσωπικά.
Παρασκευή
Ποτέ δεν με ενδιέφερε πόσους φολλοερς έχω, ή πως γνωστούς και φίλους και εάν μου κάνουν like ή όχι. Από την άλλη επειδή πάντοτε  ενδιέφερε πως σκέφτεται και αντιδρά ο άλλος σε κάτι που έχω μοιραστεί, κατάλαβα ότι τα περισσότερα που μοιράζομαι είναι για να αφουγκραστώ τις ανησυχίες του κόσμου.

Είμαι εθισμένη ; Μπα δεν νομίζω
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι κάποια στιγμή. Θα πατήσω delete σε όλα αυτά. Γιατί για να ζήσεις στιγμές χρειάζεσαι μόνο τις αισθήσεις σου.
Περιμένω να ακούσω τις σκέψεις σας.

You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Ε, που πήγε το Σ/Κ;
    Πάντως, αυτή η καραμέλα πως τα social και η τεχνολογία τα φταίει όλα και έχουμε όπως έχουμε γίνει, πιστεύω πως είναι λάθος λογική. Για όλα φταίμε εμείς και πως διαχεριζόμαστε τα πράγματα και ναι και τα ίδια τα social.
    Αν έχεις εθιστεί, τότε ναι έχεις σοβαρό θέμα. Αν όμως τα χρησιμοποιείς με σύνεση και μοιράζεσαι κάποια πράγματα ακόμα και σκέψεις σου γιατί θες να μιλήσεις ας πούμε σε κάποιον, είναι ok. Αρκεί να μην ξεχαστείς πολύ, αρκεί να μην πάρεις πολύ σοβαρά τους άλλους και τα likes.
    Και μια αποτοξίνωση μια στο τόσο από τα social, διαδίκτυο ακόμα και από κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις της ζωής μας, καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Οπότε, Εγώ προσωπικά καταλήγω πως δεν φταίει κάθε μόδα της εποχής μας αλλά εμείς οι ίδιοι, ο χειρισμός και οι επιλογές μας. Απλά τα πράγματα!
    Πάντως, πολύ ωραία και τροφή για σκέψη η ανάρτηση. Μ' αρέσεις!
    Καλή μας εβδομάδα!
    Υ.Γ. Πάντως παραδέχομαι πως το τηλέφωνο είναι η προέκταση του χεριού μου περισσότερο ως φωτογραφικό μέσο, αφού σαν 'Φωτογράφος' γαρ! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εβαλα το σκ μεσα στην εβδομαδα , η αληθεια ειναι οτι δεν το σκεφτηκα γιατι εβδομαδα εχω το Δευτερα - Παρασκευη, δεν διαφωνουμε καθολου απλα θεωρω οτι υπαρχουν και ατομα που πλεον θεωρουν οτι τα like ειναι πολυ σημαντικα. Εγω προσπαθω σπιτι να μην το εχω καθολου στα χερια μου για να περναω ποιοτικο χρονο με την οικογενεια.
      Φωτογραφε εχουμε δουλεια ε; χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Δύσκολη πρόκληση κι όμως την έφερες εις πέρας... Νομίζω κι εγώ ότι μέσα από τα σόσιαλ πολλές φορές λαμβάνουμε την επιβεβαίωση που ζητάμε.. όπως επίσης παρατηρώ σε πολλούς ανθρώπους ότι έχουν την ανάγκη να επιδείξουν τα πάντα από όσα κάνουν...
    Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσουν τα σόσιαλ πολύ. Ειδικά το instagram. Μπαίνω αρκετές φορές την ημέρα κυρίως για να χαζέψω. Πολύ σπανιότερα χρησιμοποιώ το facebook. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δημοσιεύω αραιά και πού. Δε με απασχολούν τα likes και τα σχόλια, αλλά έχω το instagram κυρίως σαν ένα φωτογραφικό (και όχι μόνο) ημερολόγιο, μέσα στο οποίο φυλάσσω φωτογραφίες, στιγμές, συναισθήματα και πόσα ακόμα..
    Πραγματικά πάρα πολύ καλή ιδέα αυτό το challenge και θα ήθελα να το ξεκινήσω - φοβάμαι μόνο ότι δε θα μπορώ να επικοινωνήσω άμεσα με τους μαθητές μου... Μια δοκιμή θα με πείσει!
    Ευχαριστώ για την ιδέα! ;)
    Καλό ξημέρωμα Ελενάκι μου! Φιλάκια πολλά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα ποτε δεν μου αρεσαν, και ειμαι ειλικρινης με αυτο, γιατι θεωρω οτι η επαφη πριν απο αυτα ηταν πιο ουσιαστικη. Θα μου πεις γιατι δεν τα κλεινεις , γιατι ειναι ατομα που δυστυχως πλεον ενω τα θελω στη ζωη μου η επαφη γινεται αποκλειστικα και μονο απο το φβ. Το ινσταγκραμ πιο πολυ θα το χρησιμοποιησω για να σας δειξω κατι που εφτιαξα η για να ανεβασω φωτο του Ιθαν για να το εχω για αναμνησεις. Θα ακολουθησουν και αλλα challenge , οπως περιμενω και προτασεις απο εσας για challenge. Εαν εχεις καμια ιδεα τι θα μπορουσαα να κανω για επομενο challenge καλοδεχουμενο.

      Διαγραφή

Από το Blogger.

Followers