Fall must read books

10:00:00 π.μ.


Μπήκε το φθινόπωρο για τα καλά, και μαζί του και ο μηνάς τον γενεθλίων μου!
Γι αυτό είπα και εγώ για να πάει καλά ο μηνάς, να σας πω για την λίστα με τα αγαπημένα μου για το φθινόπωρο βιβλία  και γι αυτά που ελπίζω να καταφέρω να διαβάσω αυτόν τον μηνά.


To YOU για όσους δεν το ξέρετε ήδη είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία που έχουν βγει, και μάλιστα φέτος έγινε και σειρά με την όποια φυσικά και έχω κολλήσει και περιμένω πως και πως να παιχτεί κάθε φορά το επόμενο επεισόδιο.

When a beautiful, aspiring writer strides into the East Village bookstore where Joe Goldberg works, he does what anyone would do: he Googles the name on her credit card.

There is only one Guinevere Beck in New York City. She has a public Facebook account and Tweets incessantly, telling Joe everything he needs to know: she is simply Beck to her friends, she went to Brown University, she lives on Bank Street, and she’ll be at a bar in Brooklyn tonight—the perfect place for a “chance” meeting.

As Joe invisibly and obsessively takes control of Beck’s life, he orchestrates a series of events to ensure Beck finds herself in his waiting arms. Moving from stalker to boyfriend, Joe transforms himself into Beck’s perfect man, all while quietly removing the obstacles that stand in their way—even if it means murder

Αυτή είναι η περίληψη του βιβλίου, το έχω διαβάσει ήδη το 2016 αλλά θα ήθελα να το κάνω review για το blog όποτε θα το ξανά διαβάσω (γιατί είναι και ένα από τα αγαπημένα μου)
και θα γράψω σύντομα το review εάν θέλετε.
Ακόμη ένα βιβλίο που απήλαυσα πέρσι το χειμώνα και το συστήνω ανεπιφύλακτα

Η Nora δεν έχει δει Clare για δέκα χρόνια. Όχι από τότε που η Νόρα έφυγε από το σχολείο μια μέρα και δεν επέστρεψε ποτέ.


Υπήρχε ένα σκοτεινό, σκοτεινό σπίτι
Έως ότου μια μέρα φτάνει μια πρόσκληση από την Claire και είναι αυτή η ευκαιρία που χρειάζεται η Νορα ώστε να αφήσει πίσω το παρελθόν της.

και στο σκοτεινό, σκοτεινό σπίτι υπήρχε ένα σκοτεινό, σκοτεινό δωμάτιο

Αλλά κάτι πάει στραβά. Πολύ λάθος.

Και στο σκοτεινό, σκοτεινό δωμάτιο ....

Μερικά πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν μυστικά για πάντα
Δεν θέλω να πω πολλά γι αυτό το βιβλίο. Όχι γιατί δεν ήταν καλό ως βιβλίο ή ότι δεν ήταν καλογραμμένο αλλά γιατί ο συγκεκριμένος συγγραφέας με εκνευρίζει. Παρολαυτα είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για το φθινόπωρο.

ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκντον δέχεται ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ενώ βρίσκεται στη Γαλλία για δουλειές: ο έφορος του Λούβρου έχει δολοφονηθεί άγρια μέσα στο μουσείο. Δίπλα στο πτώμα, η αστυνομία έχει βρει μια σειρά από γρίφους και χρειάζεται τη βοήθεια του Λάνγκντον για να τους λύσει. Όταν ο Λάνγκντον και μια Γαλλίδα αποκρυπτογράφος, η Σοφί Νεβέ, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, βρίσκονται μπροστά σε κάποια στοιχεία που τους οδηγούν στα έργα του διάσημου καλλιτέχνη Λεονάρντο ντα Βίντσι. Καθώς τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι με μια απίστευτη ιστορική αλήθεια που κινδυνεύει να χαθεί για πάντα…


Από το εξώφυλλο και μόνο κάτι παθαίνεις , είναι ένα από τα βιβλία που θα διαβάσω αυτό το φθινόπωρο και μου προκαλεί ανατριχίλα ακόμη και η περίληψη.
Καθώς πέφτει το σουρωπό στο Δουβλίνο το καλοκαίρι του 1984, και οι μητέρες αρχίζουν να φωνάζουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σπίτι, 3 παιδιά δεν επιστρέφουν στο σπίτι από το σκοτεινό και σιωπηλό δάσος. Όταν φτάνουν οι αστυνομικοί βρίσκουν μόνο ένα από τα 3 παιδιά να κρατά με τρόμο έναν κορμό δέντρου και με τα παπούτσια του γεμάτα αίμα, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτα από ότι συνέβη.
Τρεις χρόνια αργότερα, το αγόρι που βρέθηκε,  ο Rob Ryan, είναι ντετέκτιβ στην ομάδα δολοφονίας του Δουβλίνου και διατηρεί το μυστικό του. Αλλά όταν ένα κορίτσι δώδεκα ετών βρέθηκε δολοφονημένο στο ίδιο δασος, αυτός και ο ντετέκτιβ  Cassie Maddox-ο συνεργάτης  του και ο πιό στενός φίλος του - βρίσκουν τον εαυτό τους να διερευνήσουν μια υπόθεση παρόμοια με το προηγούμενο μυστηριώδες μυστήριο. Τώρα, με μόνο αποσπάσματα από μνήμες μεγάλου βάθους για να τον καθοδηγήσει, ο Ryan έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει τόσο το μυστήριο της υπόθεσης ενώπιον του όσο και το μυστήριο του δικού του σκιώδους παρελθόντος.
To Crescendo είναι η συνεχεία από το Hush Hush 

Η ζωή της Νόρα Γκρέι εξακολουθεί να απέχει πολύ από το τέλειο. Η επιβίωση από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της δεν ήταν ευχάριστη υπόθεση, αλλά τουλάχιστον της εξασφάλισε έναν φύλακα άγγελο. Έναν μυστηριώδη, γοητευτικό, πανέμορφο φύλακα άγγελο. Ανεξάρτητα όμως από τον ρόλο του στη ζωή της, ο Πατς κάθε άλλο παρά αγγελικά φέρεται. Είναι πιο κρυψίνους από ποτέ –αν είναι δυνατόν–, και το χειρότερο, φαίνεται να κάνει παρέα με τη μεγαλύτερη εχθρό της Νόρα, τη Μάρσι Μίλαρ.
Αν ο Πατς δεν φερόταν τόσο απόμακρα, η Νόρα ούτε που θα είχε προσέξει τον Σκοτ Παρνέλ, έναν παλιό οικογενειακό φίλο που μετακόμισε ξανά στην πόλη. Παρά την εξοργιστική συμπεριφορά του νεοφερμένου, η Νόρα διαπιστώνει ότι την ελκύει –παρά την περιπλανώμενη αίσθηση πως κρύβει κάτι.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νόρα στοιχειώνεται από οράματα του δολοφονημένου πατέρα της, φτάνοντας στο σημείο ν’ αναρωτηθεί αν η Νέφιλιμ καταγωγή της σχετίζεται με τον θάνατό του. Στην απόγνωσή της ν’ ανακαλύψει τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα, εμπλέκεται σε ολοένα πιο επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να μάθει την απάντηση. Κάποια πράγματα, ωστόσο, είναι καλύτερο να παραμένουν θαμμένα, γιατί η αλήθεια μπορεί να καταστρέψει όλα όσα –και όσους– εμπιστεύεται η Νόρα.

Περιμένω να μου πείτε τις δικές σας προτάσεις για το φθινόπωρο και ποια βιβλία σκοπεύετε να διαβάσατε.

You Might Also Like

2 σχόλια

Από το Blogger.

Followers