Τούρτα Σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα

11:40:00 π.μ.



Για το Παντεσπανι : 70 γρ. Κακάο
250 ml βραστό νερό
200γρ. βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μπεικιν
3 αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλια
260 ml γάλα
Για την γέμιση - γλασσο
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια
450 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. κακάο
250 ml κρέμα γάλακτος
2  βανίλινες
Μισό πακέτο γεμιστά μπισκότα.
Για τη διακόσμηση
Μπισκότα η ότι άλλο της επιλογής σας


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Παντεσπανι : 
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε  το κακάο, το βραστό νερό και ανακατεύουμε  με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε  με το μίξερ  για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έχουμε ήδη σε ένα μπολ το αλεύρι και μπέικιν
Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλινη (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά)
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα κακάο-νερό και χτυπάμε  σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Οτι έχει κολλήσει στο μπολ το ανακατευουμε  με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε  το γάλα και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε  το αλευρι και ανακατεύουμε   με απαλές κινήσεις.
Σε δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 22 εκ. Η ένα μεγάλο αποσπώμενο βουτυρώνουμε βαζουμε  λαδόκολλα κ μετά πάλι λίγο βούτυρο.  και ψήνουμε  στον φούρνο, για 35-40 λεπτά και όταν το βγάλουμε  από τον φούρνο τα αφήνουμε  να κρυώσει πολύ πολύ καλά αλλιως θα σπάσει.

Για το γλάσο
Προσθέτουμε  στο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 2 κ.σ από τη συνολική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε  με το μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλη την κρέμα γάλακτος, τη βανιλινη δυναμώνουμε  την ταχύτητα και χτυπάμε  για 2 λεπτά μέχρι να είναι ωραίο το φροστινγκ θα το καταλαβετεε -  όχι σφιχτό ιδιαίτερα.

Στήσιμο : Παίρνουμε  το ένα παντεσπάνι και το τοποθετουμε στην πιατέλα μας  με την πιο ίσια και λεία επιφάνεια να κοιτάει προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το 1/3 από το γλάσο και απλώνουμε  να πάει παντού.
Από πάνω, βαζουμε  σε κομματάκια τα μισα μπισκότα
Προσθέτουμε  από πάνω το 2ο παντεσπάνι, σκεπάζουμε   όλη την τούρτα με το υπόλοιπο γλάσο,από πάνω κοβουμε  τα μπισκότα σε μισα και διακοσμείς.


Για το τελος σας παραθετω ενα βιντεο για το πως κοβουμε το παντεσπανι σε πατους το οποιο εμενα με βοηθησε 

You Might Also Like

1 σχόλια

Από το Blogger.

Followers