Ψαρακι φουρνου

9:47:00 π.μ.

Αυτή την συνταγή την φτιάχνω όταν θέλω να φάω κάτι νόστιμο (που δεν θα είναι κρέας) είναι συνταγή πάντως καιρού για μένα, σήμερα που θα την φτιάξω πάλι στο σπίτι λέω να την συνοδεύσω με μια δροσερή μπυρίτσα.



Υλικά 

  1. 4 φιλέτα ψαριού (Μπακαλιάρο, γλωσσά, πέρκα κτλ)
  2. 4 πατάτες κομμένες ροδέλες
  3. Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  4. 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
  5. 1 σφηνάκι ή αν σας αρέσει ακόμα πιο μεθυσμένο 1 ποτηράκι κρασιού κράσι λευκό
  6. ρίγανη
  7. Αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ελαιόλαδο
  10. μισό ποτήρι νερό

Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μισό χυμό και ξύσμα από το λεμόνι, πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε το νερό και λάδι, ψήνουμε για 30 ώρα στους 200 βαθμούς, Στην συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού πάνω από τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό και ξύσμα από το λεμόνι και το  κρασί, αλείφουμε τα φιλέτα με μουστάρδα, ελάχιστη ακόμη ρίγανη και αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.

* Εδω είχα συνοδέψει το φαγητό με σαλάτα παντζάρι & καλαμπόκι


You Might Also Like

2 σχόλια

Από το Blogger.

Followers