Daughter Of Smoke & Bone

1:55:00 μ.μ.




To Daughter Of Smoke & Bone αφηγείται μια ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα, με ένα μυθολογικό twist. Η Καρού και ο Ακιβα είναι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ιστορία της Taylor Laini έχει καταφέρει να αποτυπώσει με τέτοιο τρόπο, την αγάπη, την μοναξιά και την απόγνωση αριστουργηματικά  και  αξίζει να διαβαστεί.

Η Καρού είναι φοιτήτρια κάλων τεχνών  και ζει στην Πράγα. Κουτσομπολεύει με τις φίλες της, δουλεύει τα έργα της προσπαθώντας να γίνει όσο καλύτερη μπορεί, και έχει τριγύρω της έναν Πρώην  ο όποιος δεν λέει να καταλάβει ότι όλα έχουν τελειώσει. Αλλά πίσω από όλα αυτά, Η Καρού έχει ένα μυστικό. 

Την μεγάλωσε (και συχνά του κάνει θελήματα) ένας δαιμονικός έμπορος ευχών. Σε αυτό τον μυστικό κόσμο, οι επιθυμίες είναι το νόμισμα, και τα τέρατα θα κάνουν τα πάντα για να δουν τις ευχές τους να εκπληρώνονται. Ζώντας ανάμεσα σε δυο κόσμους, η Κάρου αισθάνεται ότι δεν ανήκει «ολοκληρωτικά» σε κανέναν από τους δυο… Μια μέρα συνάντα τον  αγγελικό Ακιβα που όχι μόνο την κάνει να αναρωτιέται που ανήκει, αλλά και ποια είναι στην πραγματικότητα.

Αντίθετα με πολλούς Young Adult συγγραφείς, η Taylor Laini δεν πατρονάρει τους αναγνώστες της, και γραφεί με το μαγικά εκλεπτυσμένο ταλέντο της που είναι πραγματικά σπάνιο να βρεις στις μέρες μας. Αν και γραφεί με αρκετή ομοιότητα όπως η Stephenie Meyer  και η  Becca Fitzpatrick, οι ιστορίες τις είναι πιο πλούσιες , με ποιο αναπτυγμένους και ενδιαφέρον χαρακτήρες.

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο μου άρεσε, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Το σπασικλακι μέσα μου,  διάβαζε με δέος, ενώ το κορίτσι μέσα μου, πιάστηκε στην δίνη της φαντασίας και του ρομαντισμού.

Αυτό που μου άρεσε είναι ο τρόπος που διηγείται , την απαγορευμένη αγάπη, την θεία μάχη των αγγέλων και των δαιμόνων, τους έκπτωτους αγγέλους και καταφέρε να τους μετατρέψει σε κάτι εντελώς νέο και εξαιρετικό.  Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσαν τόσο πολύ τέτοιες ιστορίες.

 Όπως και να έχει αυτή η ιστορία δεν είναι η κλασσική ιστορία Άγγελου/ δαίμονα που τίμα τα στερεότυπα. Αντιθέτως δείχνει πως κάτι το οποίο είναι αισθητά κακό είναι διαφορετικό , ενώ είναι μεγαλωμένο μέσα στο μισός και την απέχθεια  και να το μισείς μόνο και μόνο γι αυτό που είναι. Είναι μια απίστευτη και συγκινητική ιστορία που διερευνά την επιφύλαξη, καθώς και τον ρομαντισμό σε έναν  θεαματικό κόσμο  φαντασίας.

Ότι είναι αποτυπωμένο σε αυτό το βιβλίο δείχνει ότι ούτε μια λέξη δεν πήγε χαμένη. Υπάρχει μια υπέροχη αίσθηση στο κάθε τι, μια αίσθηση ζεστασιάς στην κάθε πρόταση, Η Taylor Laini έδειξε ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Υπάρχει μια τρομακτική μα συνάμα ηδονική  αίσθηση του κακού που αναδύεται από το σκοτάδι που το κάνει πραγματικά, ακαταμάχητο.

Μια πολλή όμορφη ιστορία κατ’ εμέ που αξίζει να διαβαστεί










You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Κάτσε να το έχω στα υπ' όψιν!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήμερα Αρτίστα μου.. Συγνώμη για την καθυστέρηση!! Το πρώτο ήταν τόσο όμορφο.. το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχει αρχίσει και με απογοητεύει..

      Διαγραφή

Από το Blogger.

Followers