Me Before You

8:05:00 μ.μ.


H αλήθεια είναι, ότι ρομαντική δεν με λες...  (εκτός εάν είναι Sparks) δύσκολα με συγκινούν ρομαντικές ιστορίες
Η αφορμή για να κάνω αυτή την ανάρτηση ήταν η ταινία Me Before You
Θυμάμαι είχα διαβάσει το βιβλίο μόλις είχε βγει και έπιασα τον εαυτό μου να νιώθει το ιδία ακριβώς συναισθήματα που ένιωσα με το βιβλίο, να τα νιώθει βλέποντας την ταινία. Αφού κρυφά μέσα μου ευχόμουν άπλα να είχε αλλάξει το τέλος. 



Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που στις ρομαντικές ιστορίες γενικά δεν μου αρέσουν, δε μ’ αρεσει όταν ο συγγραφέας προσπαθεί να σε χειραγωγήσει. Να σε οδηγήσει να αισθανθείς κάτι μέχρι που δεν πάει άλλο, συνήθως όταν το συναντώ αυτό σε βιβλία αυτόματα επαναστατώ και απομακρύνομαι.
Η αλήθεια είναι, ότι όταν έχεις διαβάσει τόσα πολλά του είδους, που το παίρνεις στα χεριά σου -ένα ακόμη-  δεν περιμένεις και πολλά..
Είναι από τα βιβλία που πραγματικά νόμιζα ότι θα βαρεθω. αλλά με ξεγέλασε..
Ήταν ένα υπέροχο βιβλίο & μια υπέροχη μεταφορά της ταινίας εξίσου..
Γέλασα
Έκλαψα
Τους ήθελα μαζί τόσο πολύ!!
Ευχόμουν για αλλαγές – προσπαθούσα να δω τα πράγματα σαν την Λου…
Ένα βιβλίο με αρκετές δόσεις χιούμορ , που όταν το βλέπεις να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη με τόση ζωντάνια, καθαρότητα , και αθωότητα, θες να σηκωθείς όρθιος να χειροκροτήσεις την Emilia Clarke για την ερμηνεία της.

Βρήκα την Λου , να είναι μια ξεκαρδιστική ηρωίδα. Είναι ένα από εκείνα τα γοητευτικά, αλλά ατυχή άτομα, που βρίσκονται συνέχεια σε δύσκολη θέση. Αλλά πάντα βρίσκει κάποιο γλυκό τρόπο να ξεπερνά τις δυσκολίες  και σου ζεσταίνει την καρδιά.
Δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο δείχνει χαχαχαχαχα
Σε αγγίζει λέγοντας σου ότι μπορείς να βρεις την αγάπη, απροσδόκητα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, αλλά το κύριο θέμα του βιβλίου & της ταινίας είναι για την ζωή και τις επιλογές μας.
Η ιστορία Βρίσκει την Λου να θέλει απεγνωσμένα μια δουλεία & τον Γουιλ κάποιον για να τον φροντίζει, με τα το δυστύχημα  που τον άφησε παράλυτο. Ο Γουιλ  αποζητά το θάνατο και θέλει να πάει στην Ελβετία για να βάλει ένα τέλος στη μιζέρια του. Η Λου τρομοκρατημένη από αυτήν την ανακάλυψη έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή του και να του δώσει ένα λόγο για να ζήσει την κάθε μέρα σαν να είναι μοναδική.
Η σχέση τους, περιγράφεται με έναν υπέροχο τρόπο, και εξελίσσεται μέσα από διάφορα στάδια, το καθένα γεμάτο με χιούμορ.
Νομίζω ότι , οι αντιδράσεις των ανθρώπων, τα συναισθήματα τους, αλλά και οι αποφάσεις τους, είναι τόσο αληθινές , ακόμη και όταν δεν συμφωνείς τόσο με αυτές.
Ολόκληρη η ιστορία είναι γεμάτη αστεία και  γελοίες καταστάσεις, αλλά εξισορροπείται με μια σκληρή δόση της πραγματικότητας. Σε κάνει να σκέφτεσαι για πράγματα, που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ πριν χωρίς να φαίνεται ότι η συγγραφέας το κάνει επίτηδες. Όπως για παράδειγμα, την έλλειψη προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία σε πολλά μέρη.
Αυτή η ιστορία σε κάνει να αισθάνεσαι τόσα διαφορετικά συναισθήματα … Ίσως η αγάπη τελικά να βρίσκεται στα πιο απροσδόκητα μέρη..

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Μ'εχεις κανει και βλέπω κοινωνικές ταινίες.Καλο έργο ηταν,καταλαβαίνω γιατι αρέσουν στις γυναίκες τέτοιες ιστορίες (και σαν του Σπαρκς).Απλα,θα ήθελα μια φορά ο πρωταγωνιστής (ή και δυο) να ηταν ασχημος και φτωχός.Ίσως να ειχαμε αλλη ιστορία.Βέβαια αυτό δεν το κανουν γιατι οι θεατες ταυτίζονται με τους ηρωες και μάλλον θα πάτωνε η ταινια,ποιος θέλει να ταυτιστεί με φτωχό και άσχημο,κανένας. ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

Followers